Midnattslopp och kryddiga proteinpannkakor med smak av Chili-/Choklad

Som jag skrev i föregående inlägg planerade jag att testa göra proteinpannkakor med smak av Chili-/Choklad, vilket bjöd på en kontrast i förhållande till hur de brukar smaka. Dock blev de väldigt goda! 
Receptet finns längre ned på sidan.
 
Igår var det dags för premiär av midnattsloppet i Malmö. Det har sedan tidigare funnits i Stockholm och Göteborg men alltså inte här nere i Söder. Så igår, innan startskottet ljöd, var vi många som stod taggade för att få komma igång och börja springa. 
Jag har inte riktigt lagt fokus på milen sedan Malmömilen i juni, så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Jag har ju sprungit en del längre sträckor samt intervaller, så jag ville ändå som sämst ligga i linje med mina 44:20 som jag fick senast. När startskottet gick så fick jag redan efter några hundra meter rygg på en som jag utsåg till att agera hare. Han höll ett bra tempo och jag kunde fokusera på att hålla hans rygg tills jag kom in i andra andningen. Vi höll en kilometer tid på ca 4:10 under de första tre kilometrarna. Jag märkte sedan att han sänkte sitt tempo och jag likaså. Vid fem kilometer så låg jag nästan i fas med den tid jag hade haft senast, men jag kände att jag hade mer kraft i benen och bestämde mig därför för att öka lite.
När jag passerade 8km-skylten stod min klocka på strax över 35 minuter och jag kände mig fortfarande ganska pigg, men vågade inte ge allt ännu och då riskera att bli helt stum.
Med en nästan 200 meter lång spurt, kom jag i mål på 43:10 (4:19 min/km) vilket kändes helt okej. Jag gjorde bättre ifrån mig än senast, men jag var fortfarande inte helt slut. Så jag antar att det tar ytterligare några tävlingar innan jag lär mig hur jag ska disponera mina lopp (detta var trots allt bara mitt tredje, det andra på denna distans). 
Summa sumarum är jag nöjd med min insats och jag kan verkligen rekommendera folk att springa ett midnattslopp. Det var superhärlig stämning längs hela banan och en hel del folk som stod vid sidan och hejade på.
 
Efter loppet bestämde jag mig (eller ja, jag var ganska bestämd redan innan jag gav mig iväg) för att ta min cykel och följa upp midnattsloppet med ett midnattsdopp. Så jag cyklade ned till Ribban och slängde mig i, det förvånansvärt, varma vattnet. Det var riktigt skönt och ett bra avslut på kvällen.
 
 
 
Efter att ha somnat på soffan igår, vaknade jag hungrig som en gnu. Jag tog därför tag i saken direkt och gjorde i ordning smeten till mina Chili-/Choklad-pannkakor.
Jag är väldigt nöjd med grundreceptet jag gjort till mina pannkakor, då de blir väldigt fluffiga och saftiga. Så jag använde mig därför av det även idag.
Jag ska inte säga annat än att jag var lite skeptisk när jag började hacka chilin, men de blev väldigt goda. Det jag uppskattade mest var att de ej blev lika söta som pannkakor ofta kan bli.
 
 
Chili-/Choklad-pannkakor (1 portion)
 
1 rågad dl (40g) Fiber havregryn 
1 msk Krossade linfrö
2/3 Skopa (20g) Proteinpulver - Naturell eller Vanilj
1 tsk Bakpulver
1 msk Stevia strö
1,5 msk Kvarg
1 msk Mandelmjöl
3 äggvitor, alt. 1 dl Flytande äggvita.
1 st Röd chili
1 ruta (10g) 86% Choklad
 
LCHF anpassat
 
Ta bort
- 1 rågad dl (40g) Fiber havregryn 
1 tsk Bakpulver
 
Lägg till
3 msk Mandelmjöl
1/2-1 tsk bikarbonat
 
 
Tillagning
Mixa först samman de torra ingredienserna, tills det är finfördelat och havregrynen fått en mjölig konsistens. Mixa sedan ned äggvitorna, kvargen och den finhackade chilin. Därefter hacka chockladen och blanda ned i smeten (det är gott om det är några större bitar). Vill man ha fluffigare pannkakor kan men gärna låta smeten stå 5-10 minuter och svälla (vilket är ett måste om man gör det LCHF-anpassat). Stek på låg värme i ca 40-45 sekunder för ena sidan och sedan 10-15 på andra.. 
 
Som tillbehör gjorde jag en topping med kvarg och vaniljpulver, samt strödde över lite hackad choklad (detta är ej inräknat i näringsvärdet nedan).
 
 
Näringsvärde för 1 sats (LCHF-anpassat)
- Kolhydraterna från stevia strö är borträknade, då de ej påverkar insulinet
 
Kcal - 449 (438)
P - 40,6 (39,7) 
K - 29,1 (6,5)
F - 16,2 (26,0)
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista