Löpträning med parachuterun

Variation förnöjer! 
Igår testade jag för första gången att springa med två fallskärmar bakom ryggen, så kallad parachuterun. En annorlunda träningstyp som än så länge är ganska ny här i Sverige, men oj så kul det var! 
Jag och Oskar gav oss ut för att köra intervallträning, vilket fick en helt ny innebörd och det krävdes inte många intervaller innan benen kändes som kokt spagetti. 
Vi började träningen med lugn jogging i ca 1km, för att sedan ge oss på intervallerna. Intervallerna var 100m (+100meter lugn joggning när den andra sprang med fallskärmarna), vilket var mer än tillräckligt i början. Vi körde fem intervaller för sedan återgå till distanslöpning. 
Jag kan verkligen rekommendera att man köra dessa intervallerna med någon, då det underlättar att ha någon som skriker på en och hela tiden kan pusha en till att öka hastigheten. 
 
Men gjorde den någon nytta då?
Det hör ju till att ha hög puls vid intervallträning, men igår for pulsen upp i strax under 200 (196) redan under andra intervallen och samma under intervall 3 och 4. Det var inte riktigt maxpuls (som för mig var 208, när jag kollade det i våras), men jag brukar heller inte komma över 190 så snabbt.
 
Så enligt mig är svaret absolut JA!, det gör nytta. Dels för att det är bra med variation i träningen, men även för att benen idag känns mer än efter ett vanligt löppass (det blir ju en kombination av både styrka och kondition).
I början orkar man dock inte hålla träningen så effektiv några längre sträckor, så enligt mig bör man ju inte byta ut varje intervallpass. Jag tror dock att en gång varannan vecka kan vara till att rekommendera i början, innan man orkar springa längre sträckor.
 
 
 
I söndags blev det inga pannkakor, då vi fick för oss att cykla ut till IKEA och käka köttbullar istället. Dock vet jag vilken nästa smak blir, Chili/Choklad. Numera finns det ju massor av produkter med den smaken, så varför skulle det inte funka på pannkakor?
Antingen kommer receptet i veckan eller så spar jag dem till söndag, men åtminstone denna vecka!

Kommentarer:

1 Fredrik:

Köpte ni fallskärmarna eller lånade ni dom någonstans ?

Svar: Oskar, killen jag löptränade med, var ägare till den vi använde oss av. Jag har dock själv planer på att köpa och har kollat runt lite var de finns. Billigast hittade jag på http://www.joytraining.se/ där man få en skärm, men vill man ha två skärmar likt den vi hade så är stadium billigast.
Robin Andersson

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista