Wrap

Jag fick en förfrågan på vad jag käkar när jag kom hem sent och ville ha något mättande, men som samtidigt var nyttigt och gick snabbt att fixa. Jag käkar ganska mycket så vad som är mättande för mig kan i vissa fall vara lite missvisande, men i alla fall, detta stillar min hunger för ett par timmar. När jag har ont om tid och är hungrig så har det senaste tiden blivit hemmagjorda wraps. Tar 3-4 minuter från det att man börjar tillaga tills det att man sitter med maten i handen.
 


Att bara käka detta, skulle dock vara sjukt tråkigt och något torrt, men med fyllning i så är det riktigt gott och till och med jag kan bli mätt på det.
 
Wrap:
3 äggvitor, alt. 1dl flytande äggvita.
1/2 dl fiberhavregryn
1 msk krossade linfrö
1/3 tsk bakpulver
+kryddor (Salt och oregano är att föredra)
 
Blanda alla ingredienser och om du inte är vrålhungrig så mixa gärna med stavmixer 1-2 minuter (det blir en jämnare yta om man mixar det, men jag var för hungrig för att lägga tid på det). Bred sedan ut det i en stekpanna och stek ca 1 minuter/sida. Under tiden det steks så blanda ihop fyllningen. Jag hade stekt kyckling över sen gårdagen (går även bra med tonfisk) så det blandades med lite kvarg, tomat och majs.
Lägg fyllningen på wrapen och rulla ihop, gärna omslaget av folie.
 
Eftersom näringsvärdena önskades är det lika bra att göra det till en vana att skriva in det. Fyllningen beror ju helt och hållet på vad man väljer att fylla det med men för wrapen är det följande:
 
Kcal - 148
P - 12,6
K - 11,1
F - 4,5
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista