Proteinsmoothie

Det verkar som att värmen äntligen har fått ett litet grep och att sommaren är här för att stanna.
Efter en veckas ledighet, exklusive opponeringen på examensarbetet i tisdags, är det på måndag dags att börja jobba igen. Det har varit skönt med lite ledigthet men samtidigt ska det bli kul att komma igång och jobba.
Först väntar dock en fullspäckad helg, innan det är dags att falla in i vardagens rutiner. Dagen bjuder först på fotbollsträning och eventuellt lite stek på Ribban. Därefter bär det av mot Ystad för att fira kusinens socionomexamen, vilket får en att längta något till vintern då det är min tur.
 
Men innan min examen väntar förhoppningsvis en varm och solig sommar. När det är som varmast tryter aptiten något, samt att man inte vill stå inne och laga mat när man kan vara ute i solen.
Det gäller därför att hitta bra alternativ som funkar under dessa dagar, ett alternativ som innehåller vad kroppen behöver - En smoothie. Både mättande och törstsläckande.
 
Smoothie (2 personer)
 
2,5 dl Mellanmjölk (Det jag hade hemma, går med vilken som)
10 gr Proteinpulver (1/3 skopa) - Jag använde Self M.W.A. Vanilj
1 liten (100 gr) banan
4 kuber (80 gr) Hackad Spenat
1 dl Kvarg
1 dl Ananas
1 msk Krossade linfrö
1 dl Hallon
+1 halv kork vaniljarom
 
*Proteinpulvret är både för att höja proteinhalten, men även för smaken. För smakens skull kan man dock använda sig av vaniljpulver isället. 
 
 
 
 
Tillredning
Använd gärna frusen frukt/bär för att få en mer svalkande känsla. Ingredienserna ovan räcker till två stora glas, samt att det blev lite över. Blanda alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät vätska. Häll upp och njut av en god och svalkande smoothie.
 
Den innehåller en bra blandning av olika vitaminer, samt att ger en helt okej mättnad. För de som inte gillar spenat är det inget att oroa sig över, då den inte ger någon smak.
 
 
Näringsvärde för 1 glas
 
Kcal - 228
P - 17,6 
K - 26,8
F - 4,3

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista