Proteinrik vaniljkaka i mikron

Mikrovågs ugnen är utan tvekan en favorit just nu. Jag har tröttnat på att bara dricka proteinpulvret och på kvällen orkar man inte börja tillreda något som sedan tar en hel evighet. Att tillaga saker i mikron är därför en smidig och tidssparande lösning.
Denna vaniljkaka tycker jag passar ypperligt efter träning, då den både är proteinrik men även innehåller lite kolhydrater (från banan och kvarg). Många är ju rädda för kollisarna men efter ett träningspass så behövs dem för att fylla på glykogenmängden i musklerna och ge dem bättre förutsättning för att återhämta sig. Eftersom antalet lymfocyter och antikroppar sjunker under träning försämras immunförsvaret, som därför behöver både protein och kolhydrater för att återställas.
Nu säger jag inte att det på något sätt är bra att frossa i sig kolhydrater, jag väljer själv bort dem i stor utsträckning, men vid vissa tillfällen är kroppen i stort behov av dem.
 
Vaniljkaka
 
1 skopa (30g) Proteinpulver - (Jag använde) Self 3 phase Vanilj
2 msk kvarg
1/2 msk Stevia strö
1 halv (55g) banan 
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
 
 
 
*Jag blandade kvarg och lite proteinpulver (choklad/banan), samt att jag serverade med några av marängerna jag gjorde häromdagen.
 
Tillredning
Mosa bananen och blanda noggrant runt med kvargen. Rör samman med de torra ingredienserna och tillsätt sedan vatten och rör om igen. Ställ in i mikron ca 1.5-2 minuter (beroende på skålens djup). Då kakan reser sig snabbt var beredd på att pausa och låta sjunka ihop något, mikra sedan resterande tid tills den fått lagom konsistens. 
 
Näringsvärde för 1 kaka 
- Kolhydraterna från steviaströ är borträknade, då de ej påverkar insulinet 
 
Kcal - 216 
P - 37,8 
K - 26,2 (med stevia 31,2)
F - 6,7 
 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista