Proteinrik frukostkaka

Äntligen helg!, vilket innebär gott om tid till frukost. Att kunna käka i lugn och ro med nyhetsmorgon i bakgrunden är en skön start på dagen. Själv tillhör jag dem som skulle dö om inte frukosten är klar 15-20 minuter efter jag vaknat, men att käka gröt känns lite tråkigt en lördag och pannkakorna ska enligt mig käkas på söndagarna. Så nedan följer ett tips på vad som kan passa bra en lördagsmorgon. Att käka frukostbullar känns som en stanard för många på lördagar, vilket är väldigt gott till frukost. Dock är det många missar att få i sig protein, protein som behövs eftersom det var ganska många timmar sedan man käkade senast.
 
Här följer därför ett proteinrikt alternativ som går fort att göra och är hur gott som helst, samt ett enkelt tillbehör.
 
Frukostkaka
 
20 gr Proteinpulver - (Jag använde) Self 3 phase choklad/banan
1 st ägg
1 dl fiberhavregryn 
2 dl vatten
 
Topping

150 gr kvarg 
15 gr Proteinpulver - Jag använde Self MWA Päron/Vanilj
ca 2 msk vatten
 
 
 
Frukostkakan
 
Vispa vatten, proteinpulver och ägg (eller blanda det i en shaker) tills det blir en slät vätska. Blanda det sedan med havregrynen i en skål. Ställ in i mikron på högsta effekt i 6-8 minuter, beror på skålens djup. Det tenderar att växa en del så fördelaktigt är om man ställer in det halva tiden, låter det vila och sedan in igen.
 
Topping

Görs under tiden frukostkakan står i mikron. Blanda först kvarg och proteinpulver, tillsätt sedan vatten så man får önskad konsistens.
 
Näringsvärde (med topping)
 
Kcal - 270 (427)
P - 27,9 (58,5) 
K - 17,9 (24,5)
F - 8,3 (9,2)
 
Servera gärna med någon frukt eller lite bär för att göra det ännu godare. Jag tog banan idag men favoriten till detta recept är utan tvekan rårörda hallon.

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista