Proteinpannkakor med smak av Choklad/Banan + chokladtopping

Söndagar innebär numera med sig en god tradition, pannkakssöndagar. Idag blev det dock snarare en brunch, då det blev sen en hemkomst igår. Detta efter en mycket trevlig inflyttningsfest hos Ida och sedan utgång på skeppsbron. Till dagens brunch fick jag sällskap av Christian, som även valde smak på pannkakorna. Idag blev det en klassiker - Choklad-/bananpannkakor. Riktigt gott och till dem blev det en topping i form av chokladsås, samt lite skivad banan. Vi gjorde en dubbel sats men receptet nedan är lagom för en person.
 
Pannkakor (2st stora eller 4st små)
 
1 rågad dl havregryn (40g)
0,5 msk krossade linfrö
20 gr Proteinpulver (lite mindre än en skopa) - Jag använde Self M.W.A. Vanilj
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö
1,5 msk Kvarg
2 äggvitor, alt. 2/3 dl flytande äggvita.
1/3 (35 gr) banan 
10 g 72% choklad
 
Chokladsås
 
1,5 tsk stevia strö
1 (knapp) msk kakao
2 msk mjölk
 
 
 
Pannkakorna
 
Mixa först samman de torra ingredienserna, tills det är finfördelat. Tillsätt sedan äggvitorna och kvargen och mixa igen. Mosa bananen och rör ned, det är fördelaktikt om banan varit frusen då den blir mos vid upptining. Hacka sedan chokladen och rör om igen. Stek på låg/mellan värme i ca 60 sekunder/sida. 
 
Chokladsåsen

Kan göras under tiden pannkakorna ligger i stekjärnet. Rör samman alla ingredienserna och tillsätt eventuellt mer mjölk till önskad konsistens. Det blir ganska stark kakaosmak så den gör sig bäst i kombination med pannkakorna, tillsätt ytterligare lite stevia strö om man vill ha den sötare. 
 
Näringsvärde för 1 sats (med topping)
- Kolhydraterna från steviaströ är borträknade, då de ej påverkar insulinet
 
Kcal - 431 (494)
P - 37,2 (40,8) 
K - 35,3 (38,6) med stevia ytterligare 17,5
F - 12,6 (14,3)

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista