Proteinpannkakor - Mango, med vaniljtopping och jordgubbar

För exakt ett år sedan var min första arbetsdag på kollo. De skrev i annonsen att de sökte folk till världens bästa sommarjobb och jag kan bara instämma. Det var utan tvekan det roligaste jobbet jag haft och jag tvekade både en och två gånger innan jag till slut valde att tacka nej i år, på grund av ett jobb som gynnar framtida arbetsliv bättre. Jag trivs väldigt bra på mitt nuvarande arbete också, men ett liv på kollo innebär att leva i en fantastisk bubbla där många måsten försvinner och tider/dagar flyter samman utan att man direkt tänker på det.
Jag kommer, utan tvekan, att sakna kollot, barnen och alla människor som arbetar där. Jag kommer troligtvis inte ens klara hålla mig därifrån, så det lär bli något besök under sommarens lediga dagar. Jag hoppas att de som jobbar där i år, får en lika underbar sommar som jag fick förra året och att kollobusen lever vidare (Jag har fortfarande några på lager).
 
Denna söndag kändes det riktigt segt att gå upp och jag visste inte riktigt hur jag skulle göra dagens pannkakor. Men efter ett par minuters letande, efter dagens huvudingrediens, hittade jag lite mango i frysen. Jag tycker mango är helt okej, men det är inget som i vanliga fall får man att skutta av glädje. Så med lite tveksamhet la jag ned mangon i pannkakssmeten och mixade. Smeten blev lite tunnare än de tidigare alternativen och resultatet påminde mig mer om plättar än pannkakor. De gick snabbt att steka men var något sköra, det bästa var dock att de blev riktigt saftiga och gav en frisk smak av sommar.
 
Jag har, sedan jag var liten, alltid rullat ihop mina plättar. Det kändes därför dumt att bryta detta koncept idag. Till pannkakorna gjorde jag en vaniljtopping och la till några jordgubbar.
 
Pannkakor 
 
1 rågad dl (40g) Fiber havregryn 
1 msk Krossade linfrö
20g Proteinpulver (lite mindre än en skopa) - Jag använde Self M.W.A. Vanilj
1 tsk Bakpulver
1 msk Stevia strö
1,5 msk Kvarg
1 msk mandelmjöl
3 äggvitor, alt. 1 dl Flytande äggvita.
1 knapp dl (100g) Frusen Mango 
 
Topping

5 msk (100g) kvarg 
1 knapp msk (10g) Proteinpulver - Jag använde Self MWA Päron/Vanilj
1 msk vatten
 
 
Pannkakorna
Mixa först samman de torra ingredienserna, tills det är finfördelat. Tillsätt sedan äggvitorna och kvargen och mixa igen. Lägg i mangon och rör om. Stek på låg/mellan värme i ca 30 sekunder/sida och var varsam när de vänds.
 
Topping
Blanda först kvargen och proteinpulvret. Tillsätt därefter vatten till önskad konsistens. Har man inget proteinpulver hemma går det även att använda vaniljpulver eller vaniljarom.
 
Näringsvärde för 1 sats (med topping)
- Kolhydraterna från steviaströ är borträknade, då de ej påverkar insulinet
 
Kcal - 433 (535)
P - 37,5 (57,0) 
K - 40,0 (44,4) med stevia ytterligare 10
F - 10,8 (11,4)

Kommentarer:

1 Maria Karlsson.:

låter gott ska prova detta plättar e inte dumt alls:)

Svar: Aaa, testa gärna och berätta vad du tyckte :)
Robin Andersson

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista