Proteinpannkakor - Kanelbulle och vaniljglasyr

Sista dagen på långhelgen är här och snart tid för att återvända tillbaka till vardagen. Det har varit en bra helg med midsommarfirande i fredags och igår blev det grillning och några rundor kubb. Förhoppningsvis kan denna helgen avslutas med löpning och nu lite längre distans än vad jag sprungit på ett tag, vilket känns som ett måste för att jag inte ska behöva chockhöja i augusti. 
 
Dock började denna söndag som alla andra, med pannkakor. När jag var på väg till grillningen igår så cyklade jag förbi några som just bakat kanelbullar, det luktade så gott att jag bestämde mig för att testa göra pannkakor med denna smak. Jag vet inte när jag senast bakade kanelbullar, men det har ej hänt sedan jag flyttade till Malmö. Därför var jag något osäker på vad man har i som smaksättare, mer än just kanel, men jag chansade lite och resultatet blev riktigt bra! De blev riktigt fluffiga och goda samt att jag gjorde en vaniljglasyr som jag hällde över.
 
 
Pannkakor
 
1 rågad dl (40g) Fiber havregryn 
1 msk Krossade linfrö
2/3 Skopa (20g) Proteinpulver - Jag använde Self M.W.A. Vanilj
2 tsk Bakpulver
1 msk Stevia strö
1,5 msk Äppelmos
1 msk Mandelmjöl
3 äggvitor, alt. 1 dl Flytande äggvita.
2-3 tsk Kanel
1 tsk Kardemumma
 
Vaniljglasyr

1 msk Mjölk
1 msk (10g) Proteinpulver - Jag använde Self MWA Päron/Vanilj
 
*Glasyren syns knappt på grund av kamerablixten, men jag hällde den både mellan pannkakorna samt över jordgubbarna. Vill man ha tjockare glasyr kan man tillsätta mer pulver, eller använda lite mindre mjölk.
 
 
 
 
 
Pannkakorna
Mixa först samman de torra ingredienserna, tills det är finfördelat och havregrynen fått en mjölig konsistens. Mängden kanel är efter önskad smak, men jag tog nästan 3 tsk. Tillsätt sedan äggvitorna och äppelmosen och mixa igen. Stek på låg värme i ca 40-45 sekunder/sida. 
 
Glasyr
Blanda mjölk och proteinpulvret till önskad konsistens. Vill man ha den ytterligare lite sötare kan man även tillsätta lite stevia, men de flesta proteinpulver är ganska söta i sig själva.
 
Näringsvärde för 1 sats (med glasyr)
- Kolhydraterna från steviaströ är borträknade, då de ej påverkar insulinet
 
Kcal - 362 (409)
P - 35,8 (44,7) 
K - 25,7 (26,8) med stevia ytterligare 10
F - 10,5 (11,0)

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista