Proteinpannkakor - Hallon/Vanilj med apelsintopping

De godaste pannkakorna jag käkat! och en stark utmangar till pappas plättar.
I vanlig ordning blev det även denna söndag pannkakor och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med dagens resultat. Pannkakorna var väldigt saftiga och blev riktigt fluffiga, samt att smakkombinationen från hallonen, vaniljen och apelsinen gjorde sig riktigt bra. 
Jag är dock ingen mästerfotograf, men ska jobba på det så att matbilderna locker till att testa. Jag har funderat på att steka pannkakorna i pepparkaksformar för att de ska få lite finare form - Testar troligtvis detta nästa söndag.
 
Idag är sista lediga dagen innan jobbet drar igång på allvar. Vilket innebär att min tillfälliga flytt till Ystad sker kommande vecka. Jag har fört kostdagbok under hela detta året och haft slavisk koll på vad jag stoppar i mig, men tanken är att jag ska pausa det under sommaren. Efter nästan ett halvår så känner jag att det är dags att testa lite utan, även om det gett bra resultat. Jag har lärt mig uppskatta hur mycket saker och ting väger, vad det innehåller och dylikt. Så min kost kommer se likadan ut, enda skillnaden är att jag under sommaren inte kommer skriva ner allt.
 
Men nu till receptet - Grunden är densamma som förra söndagen. Någon vecka framöver ska jag försöka göra proteinpannkakor utan proteinpulver för er som inte har det hemma, men idag behövs följande ingredienser:
 
 
Pannkakor (2st stora eller 4st små)
 
1 rågad dl Havregryn (40g)
0,5 msk Krossade linfrö
20 gr Proteinpulver (lite mindre än en skopa) - Jag använde Self M.W.A. Vanilj
1 tsk Bakpulver
1 msk Stevia strö
1,5 msk Kvarg
2 äggvitor, alt. 2/3 dl Flytande äggvita.
1 1/2 dl Frusna hallon 
 
Apelsintopping
 
1 msk stevia strö
3 msk Pressad apelsinjuice
1 msk mjölk
3 msk kvarg
 
 
 
 
Pannkakorna
 
Mixa först samman de torra ingredienserna, tills det är finfördelat. Tillsätt sedan äggvitorna, kvargen, samt hallonen och mixa igen. Finns det tid så låt gärna smeten stå 15-20 minuter. Det gör att smeten tjocknar och pannkakorna blir ännu fluffigare. Stek på låg/mellan värme i ca 50-60 sekunder/sida. 
 
Apelsintoppingen

Gör helst denna innan pannkakorna och ställ in i kylen så den är kall vid servering. Rör samman alla ingredienserna tills kvargen är upplöst. Beroende på säsong kan man behöva tillsätta mer juice från apelsinerna, så att det ger god smak.. 
 
Näringsvärde för 1 sats (med topping)
- Kolhydraterna från steviaströ är borträknade, då de ej påverkar insulinet
 
Kcal - 389 (456)
P - 36,2 (44,2) 
K - 32,8 (40,7) med stevia ytterligare 17,5
F - 7,4 (7,9)

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista