Proteinmaränger - helt utan socker

Tanken var att jag förra veckan skulle göra en nyttig variant av Glace au four, glass i ugnen som tillagas mellan en kakbotten och en marängtopping. Dock krävdes det ett par försök för att få fram bra maräng, som både har bra konsistens och smak.
Men till slut lyckades det och marängerna blev precis som de sockerbomberna man kan köpa i affären, dock med en väsentlig skillnad, dessa består endast av protein. Man kan alltså käka allihop utan att känna någon ångest
 
Jag kan därför nu testa mig på att göra glace au four, vilket troligtvis blir min belöning efter jag sprungit Malmömilen på lördag. Jag hoppas självklart att de yttre förutsättningarna är på min sida och att jag får en bra tid. Gårdagen bjöd på en kortare löptur (5km) innan Sveriges VM-kvalmatch. Vi, jag och Christian, lyckades hålla upp ett högt tempo hela vägen, och slutade på 19:20. Det tempot lär jag inte hålla hela milen men kändes bra i benen så det känns lovande.
 
Proteinmaränger (20 st)
 
3 äggvitor, alt. 1dl flytande äggvita
2 msk Stevia strö
1 krm vaniljarom
 
 
 
 
Tillagning
Vispa först den rumstempererade äggvitan försiktigt en minut. Tillsätt sedan stevia strö, samt vaniljarom och vispa ytterligare 5-6 minuter, så hårt som möjligt (gärna i assistent). Klicka sedan ut dem på bakplåtspapper. In i ugnen - 115 grader i ca 40 minuter (30 minuter + 10 minuter eftervärme). Låt de sedan svalna innan de äts, så att dem stelnar. 
 
Näringsvärde för hela satsen 
- Kolhydraterna från steviaströ är borträknade, då de ej påverkar insulinet 
 
Kcal - 41 
P - 10,1 
K - 0.01 (med stevia 20,0)
F - 0 
 

Kommentarer:

1 Bibbi:

Vad är Stevia strö tillverkat av?

Svar: Det är en blandning av Stevia och Erythritol :) Stevia är en växt som har en väldigt koncentrerad sötma.
Robin Andersson

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista