Proteinfluff på jordgubbar

Först vill jag passa på att önska alla en riktigt trevlig midsommar! :)
 
Som jag nämnde i inlägget om proteinfluff på banan, så finns det oändligt många alternativ på hur man kan göra sitt fluff. Det ursprungliga receptet på proteinfluff gjorde dock på jordgubbar, då det knappt innehåller några kalorier samt att det växer galet mycket när man vispar det!
 
För de flesta kommer det bli en hel del käk ikväll, under midsommardagsfirandet. Fram tills dess är det dock några timmar. Något mättande och kalorisnålt kan därför vara en bra idé, för att kompensera inför kvällens överskott.
Men det funkar även perfekt efter träning, fika eller fredagsmys. 
Konsistensen blir väldigt luftig och påminner lite om mousse. Eftersom det blir så stora volymer av så små mängder ingredienser så mättar det fantastiskt bra i förhållande till kalorimängden.
 
Proteinfluff på jordgubbar
 
9-10 st (200 gr) Frusna jordgubbar
30 gr Proteinpulver (1 skopa) - Self 3 phase choklad/banan
1-2 tsk vatten 
 
För att få perspektiv på hur mycket det växer så rymmer bunken ca 3L och den blev mer än halvfull av denna fluffiga godsak.
 
 
Tillredning
Mosa de frusna jordgubbarna (det går att ställa in dem mikron några sekunder om de är stenhårde, men det är viktigt att de är frusna för annars blir det inget fluff). Blanda runt med proteinpulvret och vattnet innan vispen startas. Vispa sedan 3-4 minuter. Det kommer börja växa ganska snabbt, men fortsätt gärna några extra minuter, då det blir bättre konsistens. Om tiden finns kan man även ställa in det i frysen ca 15 minuter för att sen vispa lite till (men detta är inget måste). När man är färdig ska man kunna vända skålen upp och ned utan fluffet åker ur. 
 
Näringsvärde för 1 sats 
 
Kcal - 202
P - 26,2 
K - 17,8
F - 1,3
 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista