Proteinfluff på banan

Perfekt när man vill känna mättnad men inte behöva käka hur mycket som helst!
 
Men först gårdagen, löpningen gick bättre än planerat. Under 45 min på milen och helt fri från känningar i knät, vilket känns lovande. Så sub 40 i år ska nog gå med lite vilja. 
Gårdagen hade sin glans men idag, den 5e juni kommer trots det alltid vara något mer speciell. Det är idag fem år sedan studenten, 5 år! Vilket känns helt galet och är det några veckor man skulle vilja uppleva igen, så är det utan tvekan de sista två innan vi sprang ut på trappan. Det blir förvisso inget utspring imorgon men några av oss från studenten kommer åtminstone träffas och fira nationaldagen tillsammans.
Så förhoppningsvis är solen med oss imorgon så vi kan få en härlig stranddag.
 
De som säger att man inte ska äta efter klockan 18 hoppas jag syftar till periodisk fasta, för i övriga fall anser jag att dem har fel. För mig är det självklart att käka något på kvällen, det ska inte vara något stort, men åtminstona något.
Så över till kvällens gottigheter, proteinfluff.
Det går att göra på en mängd olika sätt med massa olika ingredienser, men ikväll blir det på banan och kasein. Jag föredrar att göra det på banan då det får en mycket krämigare konsistens men om man vill ha det ännu fluffigare skulle jag rekommendera jordgubbar istället. Jag tycker även att det ger en skönare mättnadskänsla på banan.
Proteinfluff funkar lika bra mitt i veckan som på helgen. Det går utmärkt att käka istället för chokladmousse, chokladpudding osv. 
 
Proteinfluff på banan
 
1 liten (100 gr) Frusen banan
30 gr Proteinpulver (1 skopa) - Self 3 phase choklad/banan
1-2 tsk vatten 
 
 
 
Tillredning
Mosa den frusa bananen (det är viktigt att den är frusen, annars blir det inget fluff). Blanda runt med proteinpulvret och vattnet innan vispen startas. Vispa sedan 2-3 minuter. Det kommer börja växa ganska snabbt, men fortsätt gärna några extra minuter, då det blir bättre konsistens. Om tiden finns kan man även ställa in det i frysen ca 15 minuter för att sen vispa lite till (men detta är inget måste). När man är färdig ska man kunna vända skålen upp och ned utan fluffet åker ur. 
 
Näringsvärde för 1 sats 
 
Kcal - 221
P - 26,2 
K - 23,2
F - 1,4
 
*Tips - Det går även bra att tillsätta lite kanel eller kardemumma. Men jag själv föredrar det när jag gör fluffet på någon annan smak än choklad/banan.
 
Jag äter fluff ganska ofta på kvällarna, för att slippa gå och lägga mig hungrig. Så jag ska försöka variera mig väl den närmsta tiden och lägga upp lite olika varianter. 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista