Pepparkaks-proteinbar

Denna dagen har gått från klarhet till klarhet. Efter ett oväntat bra resultat på dagens opponering, där vårt examensarbete granskades, så lyckades jag även rätta till gårdagens misslyckade försök att göra en proteinbar med pepparkakssmak.
Vilket innebär att denna termin nu är över och det finns möjlighet att slappna av lite. Det enda som återstår är nu att med spänning invänta vilket betyg vi får, att vi blev godkända vet vi men kanske kan det blir mer än så. Efter opponeringen blev det några timmars välbehövlig sömn och nu har jag nyligen gjort klart mina proteinbars med smak av pepparkaka. Det lyckades avsevärt bättre idag, både smak och konsistens blev helt perfekt och från det att jag började tills jag var klar tog det ca 15-20 minuter. Så dagens resultat blev snabbt, gott och nyttigt! 
 
Efter gårdagens benträning är jag något mör, men hoppas kunns hålla uppe dagens fina trend och få en bra tid under kvällens löprunda. Det är en och en halv vecka kvar tills Malmömilen så jag skulle behöva plocka ett par minuter till innan jag blir riktigt nöjd.
 
Jag fick en lite utmaning häromdagen, att göra en nyttig variant av Glace au four, vilket jag därför ska försöka mig på i veckan. Kan ju ärligt säga att det är mer utmaningen att lyckas, än att faktiskt få käka den, som lockar. Så kom gärna med fler utmaningar.
 
Pepparkaks-proteinbar (4st)
 
175 gr (kokta) kikärtor
100 gr Proteinpulver (3 toppade skopor) - Jag använde Self M.W.A. Vanilj
2 msk kokosmjöl
2 msk stevia strö
2 tsk kanel
2 tsk pepparkakskrydda
 
Tillredning

Mixa kikärtorna tills allt är finfördelat. Tillsätt sedan proteinpulver, stevia samt kryddor och rör. Avsluta med att tillsätta kokosmjölet. Det kan behövas lite mer eller mindre kokosmjöl, beroende på vilken sorts proteinpulver som används, tillsätt det därför pö om pö till önskad konsistens.
Dela i 4 lika delar och slå in dem i bakplåtspapper. Jag vet inte riktigt hur länge de håller sig, men om de förvaras i kylen ska en vecka eller två inte vara några problem.
*EDIT - De håller sig mer än två veckor om de förvaras i kylen, men går även att frysa in*
 
Näringsvärde för 1 st 
 
Kcal - 173
P - 24,8 
K - 9,3 (med stevia 16,7)
F - 2,1

Kommentarer:

1 Alva:

Hej!
Det verkar gott! Har du provat att göra några proteinbarer med kikärtor och proteinpulver med chokladsmak? OM du har det, hur blev det? Har du något recept som du kan rekommendera?

Svar: Hej!Nä det har jag inte hunnit testa ännu, dock ett bra förslag. Om du skall testa så skulle jag rekommendera att ta ett chokladprotein med mycket smak, alternativt lägga i lite kakao. Detta då smaken från kikärtorna i sig är ganska stark och riskerar att ta över.
Robin Andersson

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista