Fröknäcke i micron

På mindre än 5 minuter har man ett gott alternativ till bröd, ett som mättar lite mer. Det är dessutom proteinrikt, samt nästintill fritt från kolhydrater. Enligt mig en bättre start på dagen, men det beror såklart på vad som skall hända under dagen. 
Det hela går supersmidigt att tillreda och det går lätt att variera. Idag gjorde jag det på linfrön och solroskärnor, av den enkla anledningen att det var det jag hade hemma, men man kan använda sig av nästintill vilka fröer/kärnor som helst.
 
Fröknäcke på linfrö och solroskärnor 
(Räcker till 1-2 personer beroende på vad man har till)
 
3 msk Linfrö
3 msk Solroskärnor
1 Ägg (Jag hade storlek M/L)
*Jag kryddade även med lite flingsalt och dragon
 
 
 
Tillredning

Klä en tallrik med bakplåtspapper. Rör sedan ihop fröerna/kärnorna med ägget, det kommer inte hålla ihop jättebra. Bred ut på den klädda tallriken och göra gärna små skåror i smeten, efter hur stora bitar man önskar. Ställ in i micron på lite lägre värme en halv minut, sedan på full värme i 2-3 minuter (beroende på maxeffekt). 
Därefter föredrar jag att sedan låta det stå och dra i några minuter, då det stelnar lite extra. Det går bra att käka som det är, men även gott med något pålägg.
 
Näringsvärde för 1 sats
 
Kcal - 394
P - 21,6 
K - 4,1
F - 30,1
 

Kommentarer:

1 Rebecka:

testade. Hade inte linfrön hemma, blev psylliumfrön och sesamfrön istället.

Måste gjort nåt knas för det blev inte knäckigt alls.

Dock väldigt bra som macka och snabbt att fixa till.

Körde den först en halv minut på 350 och sen full effekt 750 i nästan tre minuter.

tack för tipset. :)

Svar: Det man måste tänka på är att bre ut det väldigt tunt. Har själv inte testat med psylliumfrö så vet inte hur de blir men va bra att du hittade en lösning på det :)
Robin Andersson

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista