Första loppet avklarat

Som uppvärmning inför halvmaran, som stundar senare i sommar, konstaterade jag att det troligtvis vore av fördel att testat på hela grejen med att springa ett lopp innan dess. Malmömilen2013 fick därför agera testobjekt. Jag har sedan mina löparknä inte sprungit milen mer än tre gånger i år, men med god känsla varje gång. Jag har dock inte riktigt lyckats disponera mina rundor som jag önskat, då jag varit pigg när jag kommit i mål .

Så idag när startskottet gick för Malmömilen var mina planer att jag skulle ta ut mig lite mer och gärna landa på en tid mellan 42-43 minuter. Jag planerade att inte gå ut alltför hårt, för att undvika risken med benen skulle stumna efter halva loppet. Men idag liksom tidigare gånger så gick det inte helt enligt planerana. Med ca 8km löpta kände jag mig fortfarande fräsch i benen och ökade tempot, men lyckades då inte ta in så mycket tid som jag önskade, vilket resulterade i 44:20. Snabbast tiden för mig i år, men fortfarande ganska pigga ben. 

Jag är därför inte helt nöjd med tiden, men samtidigt är jag ganska nöjd med mig själv. Nu har jag tagit mig igenom mitt först lopp och jag har fått en tid jag kan slå tills nästa gång. Det var även jäkligt kul med hela arrangemanget och att springa samtidigt som 7000 andra. Ytterligare en av de 7000 var Arne, min morbror, som slog mig med sju minuter. Detta trots att han hunnit fylla år 30 gånger mer än mig! Mycket bra jobbat! Så att bli snabbast i släkten lär nog dröja men det ger motivation att fortsätta.

Mitt mål är nu att träna inför den dubbla sträckan. Detta kommer därför ändra mitt fokus, gällande löpning, och handla mer om uthållighet än att pressa ned tiden på milen. 

Då några av er har påpekat att receptet på glace au four inte kommit upp än, hoppas jag kunna glädja er med att det kommer ikväll. Det blir belöningen för dagens prestation samt att det passar bra nu när det är helg. 


Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista