8-bitars och Ugnsstekt sköldpadda

Kvällen kommer gå i 80/90-talets tecken; Jag, Fredrik, Christofer och Nintendospel. 
De flesta i vår ålder har suttit otaligt antal timmar fram tv:n och spelat både 8-bitars och Super nintento. Det är därför aldrig fel med en nostalgitripp i form av en flygande Super Mario, Megaman, Zelda och Mario kart.
 
Jag tänkte även dela med mig av ett recept som visar ungefär vilken tallriksmodell det brukar resultera i när vi lagar mat tillsammans, dock är bilden mer än ett år gammal och troligtvis byts potatisgratängen ut mot någon sallad ikväll. Det är inte riktigt så illa som det låter på rubriken, men har man inte fått lära sig att man ej ska leka med maten kan det se ut ungefär såhär.
 
Ugnsstekt Sköldpadda (4st)
 
400g Blandfärs
3 pkt Bacon
15-16 st Prinskorvar
1 tsk Raps/Olivolja
Kryddor* (Salt, peppar, oregano, papprika) 
 
*Välj efter egen smak
 
 
 
Tillagning
Blanda samman färsen, oljan och kryddorna. Dela upp färsen och forma i biffliknande form. Fläta sedan sex skivor bacon till varje sköldpadda och lägg färsen i mitten. Dela sedan prinskorvarna likt bilden ovan och lägg den i varje hörn/"kortsida". Vik runt den flätade baconen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Starta ugnen på 200 grader och ställ in i ca 25 minuter.
 
Näringsvärde för 1 sköldpadda
 
Kcal - 568,5
P - 30,1 
K - 4,5
F - 51,9
 
En sköldpadda är väldigt mättande och eftersom man oftast har några tillbehör kan det vara en fördel att dela med någon. 
 

Kommentarer:

1 Korven:

Kul idé!

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista