Sconlor - Försök 1 till proteinrika scones

När jag flyttande till Malmö, för snart fem år sedan, var scones på lördagsmorgonen nästan lika obligatorisk som pannkaksfrukosten numera är på söndagarna. Den traditionen försvann dock någonstans på vägen och innan idag var det väldigt längesedan senast.
Jag använder inte särskilt mycket vetemjöl till vardags och hade därför inget hemma, så jag tog vad som fanns i skåpen och testade göra en nyttigare variant. Efter att ha laborerat runt för att få något som tillslut kunde lika en smet så slängde jag in dem i ugnen och hoppades på det bästa. Smeten var ganska lös när jag la den på bakplåten, men jag hoppades på att lite underverk från bakpulvret och att de skulle svälla upp.
Visst svällde de upp och jag fick ett riktigt gott bröd att avnjuta denna lördagsmorgon, men det blev ju inte direkt några scones som planerat. Det blev snarare en blandning mellan scones och frallor - Sconlor. 
Gott var det i alla fall så jag tänkte att jag kan lika gärna dela med mig av receptet fastän det ej blev som jag tänkt.
 
Sconlor (4 st)
 
3 äggvitor, alt. 1 dl Flytande äggvita.
6 msk linfrö
3 Skopor (90g) Proteinpulver - Naturell el. Vanilj 
1 knapp msk Bakpulver
1 + 1/4 dl Mandelmjöl
1/2 dl vatten
1 nypa Salt
 
 
 
Tillagning
Vispa upp äggvitan tills den blir ett fast skum. Tillsätt sedan alla de övriga ingredienserna, med undantag för vattnet. Blanda runt tills det blivit en enhetlig smet och häll sedan i lite vatten i taget, till önskad konsistens. När jag gjorde dem så var smeten ganska lös, men den ska ej vara vattnig. Lägg ut fyra lika delar på en bakplåt (de flyter ut lite), ställ in i ugnen i 8-10 minuter på 225 grader.
 
 
Näringsvärde för 1 st
 
Kcal - 260
P - 27,3 
K - 2,8
F - 13,6
 

Kommentarer:

1 Marja - Baka Sockerfritt:

Vilket spännande bröd! Bra ingredienser :)

Svar: Haha aaa ibland kan de misslyckade försöken leda till något bra :) och det mättade väldigt bra.
Robin Andersson

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista