Protein-/Energibars

Var idag hos sjukgymnasten första gången sedan min axel gick ur led. Jag ska väl inte säga att det gav mig riktigt så mycket som jag hoppats på, men åtminstone fick jag svar kring hur jag ska göra närmsta veckorna. Jag tror att det blir ett byte sedan till sjukgymnasterna på kulan, som är specialiserade kring idrott och även hjälper de på lite högre nivå. Mer om rehaben kommer senare när jag väl kommit igång med den.
 
Det blev dock dyrare idag än vad jag planerat, inte för att det var något överraskande pris hos sjukgymnasten utan för att nästan alla butiker i stan hade rea och jag inte kunde hålla mig därifrån. Eftersom det nyligen varit löning så kändes det dock värt att spendera lite. Så det blev lite nya skjortor, jeans samt lite annat smått och gott.
Dagens filosofi: Man kan inte ha för många skjortor.
 
Att vara hemma i god tid och inte få träna gav mig tid över att fixa lite här hemma, jag passade därför på att göra en omgång protein-/energibars. Nu när träningen ofrivilligt minskats känns det ännu viktigare att se till så kosten är bra.
Dessa barsen har jag bara gjort en gång tidigare och tyckte då att de blev riktigt kanon (dock har jag gjort ett par misslyckade försök innan jag blev nöjd med dagens recept). De mättar riktigt bra och jag brukar käka dem i samband med träning eller som mellanmål. Till skillnad från de pepparkaks-proteinbars jag lagt upp tidigare, så innehåller dessa lite mer kolhydrater men samtidigt tycker jag att man håller sig mätt på dem en längre tid. 
De håller 1-2 veckor om man förvarar dem i kylen, men de går även bra att frysa in för att kunna förvara dem längre.
 
Protein-/Energibar (5 st)
 
3 rågade skopr (100g) Proteinpulver - (Jag använde) Self 3 M.W.A choklad/banan
1 msk Jordnötssmör
1,5 dl Fiberhavregryn 
1 rågad msk Sirap
1 msk Kakao
0,5 dl Mjölk
2 rutor (20g) Mörk choklad - minst 70%
 
 
 
Tillredning
Blanda först samman de torra ingredienserna med jordnötssmöret och sirapen. Tillsätt sedan mjölken, lite i taget. Det kan behövas lite mer alt. mindre mjölk beroende på vilken sorts proteinpulver som används, smeten skall dock fortfarande vara ganska hård. Bred sedan ut den på en bakpappersklädd bricka. Smällt chokladen och bred ut den över smeten. Ställ in i kylen och vänta tills chokladen stelnat. 
 
Ett litet tips som kan underlätta är att antingen dela dem helt innan chokladen hälls på, eller åtminstone skära skåror i dem så att det går lättare sen.
 
 
Näringsvärde för 1 st 
 
Kcal - 198
P - 20,4
K - 12,4
F - 5,9

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista