Lakrits-/proteinmaränger

De senaste veckorna har jag varit både mindre effektiv och mindre kreativ gällande att testa nya recept, vilket även gjort att det blivit något färre antal inlägg. Detta av en enkel anledning, det är sommar! Prioriteringen har för mig varit högre att sitta ute och njuta av sommarvärmen. Ikväll tänkte jag dock att jag skulle testa göra en smaksatt variant av mitt tidigare recept på proteinmaränger. Jag köpte en sprits för några dagar sedan och ville se om den var något av värde, vilket den var! så jag kan rekommendera er att köpa en på tiger för 20-30kr istället för det avsevärt högre priset som de flesta andra butiker tar.
Så ikväll blev det proteinmaränger med smak av lakrits. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle göra med smak av lakrits eller pepparkaka, men med tanke på att det är över fem månader tills jul så fick pepparkakssmaken ställa sig i kö bakom lakritsen (men de kommer så småningom). Att det råkade bli just 27 stycken var bara en ren slump men gör man färre/större så kan de behöva längre tid i ugnen.
 
Proteinmaränger (27 st)
 
1 dl flytande äggvita
2 msk Stevia strö
1 msk Lakritspulver
 
 
 
 
Tillagning
Vispa först den rumstempererade äggvitan försiktigt en minut. Tillsätt sedan stevia strö, samt lakritspulver och vispa ytterligare 3-4 minuter, så hårt som möjligt (gärna i assistent). Spritsa sedan ut dem på bakplåtspapper. In i ugnen - 115 grader i ca 35 minuter (25 minuter + 10 minuter eftervärme). Låt de sedan svalna innan de äts, så att dem stelnar. 
 
Näringsvärde för hela satsen 
- Kolhydraterna från stevia strö är borträknade, då de ej påverkar insulinet 
 
Kcal - 41 
P - 10,1 
K - 0.01 (med stevia 20,0)
F - 0

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista