Kesoplättar

Denna söndag var det egentligen inplanerat en brunch i Ystad, så jag hade inte tänkt ut något kul alternativ till pannkakorna. Dock hade alla sommaruppehåll så jag fick snällt fixa min egen frukost.
Eftersom jag tidigare sagt att jag även skulle lägga upp pannkaksrecept som inte innehåller proteinpulver, så passade det bra idag och det blev istället kesoplättar. Det blev gott men enligt mig är mina vanliga pannkakor lite godare, men det beror främst på att jag gillar den kosistensen bättre och inte att det var så stor smakskillnad.
 
Gårdagskvällen bjöd på allt det man önskar av en sommarkväll, grillning, trevligt sällskap, kubb och lite Bruce Springsteen strömmande från högtalarna. Förhoppningarna är att helgens härliga sommarkänsla fortsätter idag och, om vädret håller i sig, spenderas dagen på stranden så man kan få lite färg. Det känns väldigt välbehövligt efter flera veckor inne på ett kontor. Så idag blir det stek! 
Men tillbaka till plättarna, dessa var lite svårare att steka än vad mina pannkakor är så lite mer försiktighet krävdes när man skulle vända dem, jag tog sönder ett par stycken innan de blev bra. Som tillbehör rörde jag ihop lite kvarg och vaniljpulver.
 
Kesoplättar (Till 2 pers. om man även har några goda tillbehör)
 
2 Ägg
1 liten burk (250 g) Keso
1 msk Fiberhusk
Salt
1 krm Vaniljarom
 
 
Tillagning
Blanda samma alla ingredienserna och mixa tills det blivit en jämn smet. Stek dem sedan på ganska låg värme tills de börjat stelna och vänd dem då för att få lite färg på båda sidorna. 
Vill man smaksätta dem så är det bara byta ut vaniljaromen mot någon annan sort, eller göra som jag, då jag testade hälla i lakritspulver till den sista kesoplättan vilket blev riktigt gott.
 
Näringsvärde för 1 sats
 
Kcal - 327
P - 46,3 
K - 10,4
F - 11,5

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista