Kalas och Kollodag

Gårdagen bjöd både på kalas för min guddotter som fyllde 6 år och en lång cykeltur i Kävlinge/Lund med min äldsta bror och svägerska. Det är dags att börja trappa upp distansen både på löpningen och cyklingen inför sensommaren/hösten, då loppen ärf örlagda. Efter cyklingen stannade jag i Kävlinge och hade en riktigt trevlig kväll och började sen morgonen med att träna med min brorson (snart 8 år).
Det är kul att han intresserat sig för att träna och det var kul att försöka hitta på övningar till ett pass, som kunde anpassas både till min och hans nivå. Dock blev det inga pannkakor denna söndag, utan istället en god brunch.
 
Därefter blev det en tur till Höllviken och ett tillfälligt kliv in i kollobubblan, utan tvekan det bästa sommarjobbet man kan ha. Det var helt underbart att få träffa alla ledarna och barnen igen. Dagen fylldes med stugfest, en promenad ner till kiosken för en god mjukglass och för stunden kändes det som om man aldrig lämnat. Dock var det värre att åka hem, då det kändes lika tomt som när jag lämnade efter sista dagen förra året. Jag tror att kollokänslan måste upplevas för att riktigt förstå den, trots att man jobbar långa dagar och är ganska trött så finns det så mycket glädje på kollo som väger tyngre än allt annat och man kan inte må annat än bra.
På bussen hem kom därför tankarna att faktiskt söka sig tillbaka nästa år. Då är jag dock färdig med min utbildning och har förhoppningsvis ett fast jobb, men jag skulle inte vara den första att ta ut semester för att kunna jobba där. Så det återstår att se vilka möjligheter som dyker upp, men sommar på kollo är något som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat och något jag alltid kommer minnas.
 
Imorgon går tåget återigen till Simrishamn för att vara tillbaka i verkligenheten, men först skall kvällen avslutas med Cornelis Vreeswijk - Sommarkort, för att bygga på kollosaknaden ytterligare.
 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista