Jordgubb/Blåbär - proteinrik mikrokaka

Äntligen är den stabila rörligheten i axeln till viss mån tillbaka, vilket betyder att jag kan trappa upp träningsfrekvensen igen. Det kommer vara med inslag av rehab och mer fokus på konditionsträningen kommande månader, inte vad jag tänkt men kan vara positivt inför kommande lopp. 
Den är inte bara kroppen som fått ta stryk av skadan, även humöret. Inte för att jag tjurat de senaste två veckorna men att vara full av överskottsenergi samtidigt som man måste vara still är inget jag rekommenderar. 
 
Idag innan träningen blev det en proteinkaka i mikron. I våras fick jag hem smakprov från Dalblads, med lite olika smaker. Den ena var med smak av jordgubbar, men enligt mig smakar de flesta konstgjorda "jordgubbssmakerna" snarare parfym eller diskmedel. Av den anledningen var jag inte så sugen på att dricka den och beslöt mig därför för att göra en muggkaka istället och jag måste säga att det blev över förväntan! Blåbären tog bort den konstgjorda smaken och gjorde att det smakade riktigt bra.
 
Jordgubb/Blåbär - proteinrik mikrokaka 
 
1 påse (25g) Proteinpulver - (Jag använde) Dalblads Jordgubb
1/2 msk Stevia strö
1 tsk Bakpulver
1/2 dl Blåbär
1/2 dl Vatten
  
 
 
Tillagning
Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt sedan vatten. Mossa blåbären lätt och rör i ned dem. Ställ in i mikron i ca 40-45 sekunder (beroende på skålens djup). Då kakan reser sig snabbt måste man vara beredd på att pausa och låta den sjunka ihop något, mikra sedan resterande tid tills den fått lagom konsistens (Jag glömde passa den, så en bit av kakan hamnade utanför muggen - den blir alltså större än vad bilden visar). 
  
 
Näringsvärde för 1 kaka 
- Kolhydraterna från Stevia strö är borträknade, då de ej påverkar insulinet 
 
Kcal - 143
P - 27,0 
K - 7,0 (med Stevia 12,0)
F - 1,7 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista