Proteinrik "äggtoddy"

Såg idag att det var tre månader sedan mitt föregående inlägg, så det kändes passande att göra en liten uppdatering. Jag började skriva för att ha något att fördriva tiden på tåget tur-/retur till jobbet, men under denna termin har studierna och jobb slukat all tid. Dock är det endast en månad kvar tills vi tar examen, vilket ska bli galet skönt.
 
Hur som helst, så idag kände jag att det var dags för ett nytt recept. Nästan alla julrecept är ju sprängfyllda med socker och fett, vilket absolut kan vara gott, men det är svårt att undvika tomteformen om man äter det var och varannan dag. Jag ska därför försöka bli lite mer aktiv här igen och skapa lite godsaker, som passar bra på julafton framför Kalle Anka. Jag har tidigare gjort pepparkaksproteinbars.
Eftersom Sven (stormen) blåste mig på det inplanerade julmyset i fredags, så uteblev även den äggtoddy jag skulle få. Jag bestämde mig därför för att göra en egen, men med mer protein och utan rom. Jag vet inte riktigt om jag får kalla det för äggtoddy. Det smakar precis som en äggtoddy ska göra och den har en god krämig konsistens, men den innehåller inga ägg. Denna variant är kall, men ska även se om man kan göra en varm. 
 
Proteinrik äggtoddy (1 glas)
 
1 dl Osötad sojamjölk
1/2 Skopa (15g) Proteinpulver - Vanilj
1 dl Kvarg
4-5 isbitar
1 nypa kanel
1 nypa muskotnöt
 
Alternativ kan man tillsätta lite stevia om man vill ha en sötare äggtoddy, vilket jag dock inte tyckte behövdes. Det går även att tillsätta lite romextrakt.
 
 
 
 
Tillagning
Häll i alla ingredienser i en mixerMixa tills isbitarna är sönder och drycken är slät, dock lite krämig. Häll upp i och toppa med ytterligare lite muskotnöt.
 
 
Näringsvärde för 1 glas
 
Kcal - 182 
P - 32,7 
K - 6,4 
F - 2,7 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista