Zucchinichips

Överlag är jag inget jättefan av chips, förutom när det gäller dillchips, och bara för att man vill äta mer hälsosamt innebär det inte att man vill ha lite snacks när det är dags för fredagsmys. 
I veckan fick jag för mig att testa göra lite mer hälsosamma chips och köpte därför hem lite olika grönsaker att experimentera med, att göra chips på auberginer är dock inget jag kan rekommendera (de blir sega och smakar som chips, som stått framme flera dagar). Däremot blev jag riktigt nöjd med mina zucchinichips (testa säg det 10 gånger snabbt), de blev knapriga och smaken precis som vanliga chips.
De var även väldigt lätta att göra, men de tar ganska lång tid i ugnen så tänk på att förbereda dem innan suget efter snacks är för stort. 
Fördelen med dessa är att man med gott samvete kan äta allt själv, för energin det går åt att göra dem är nog ungefär densamma som man får i sig när man äter dem.
 
Zucchinichips (1 ugnsplåt)
 
1/2 (en plåt blev ca 215 gram) Färsk Zucchini
Salt
Valfria kryddor (jag använde mig av dill)
 
 
Tillagning
Starta ugnen på strax under 100 grader, gärna varmluft om möjligheten finns.
Skär zucchinin i 2-3mm tjocka skivor (jag använde mig av en osthyvel som jag bockade till för att få tjockare skivor). Strö på lite salt och strö sedan på rikligt med önskade kryddor.
Ställ in plåten i ugnen i 45-50 minuter och ha dem under uppsikt de sista minuterna, detta eftersom de ganska lätt bränns om de får stå inne för länge. 
 
Har man varmluftsugn går det även bra att ställa in fler plåtar samtidigt.
 
 
Näringsvärde för 1 plåt.
 
Kcal - 31,6
P - 2,58 
K - 4,73
F - 0,22 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista