Kycklingmoussaka

Eftersom flera undrat om jag bara lever på pannkakor, så kände jag att det var dags att även lägga upp lite andra recept. Under sommaren har varken tiden eller orken funnits att ställa mig i köket och experimentera, utan kört på säkra kort som går snabbt och lätt att tillreda.
 
Igår bestämde jag mig dock för att, i helgen, lägga lite mer tid på matlagningen och göra klart veckans matlådor. Dock är det endast ett lågt antal matlådor som behöver fixas, då jag tagit semester halva veckan! Det ska bli så skönt att få vara ledig lite och hinna vila upp sig och nästa lördag blir det även den årliga kräftskivan.
Så nästa vecka finns det en lite risk/chans att bloggen gör en avstickare och bryter det sunda temat med ett par snapsalternativ som är somriga och passar till sensommarens alla kräftskiva.
 
Men åter till dagens mat, som blev moussaka. Jag var inte sugen vanlig moussaka med köttfärs och gamla australiensare (auberginer), utan ville testa hur det blev med kyckling istället. Vilket blev väldigt lyckat!
 
 
Kycklingmoussaka (6 portioner)
 
1kg Kyckling
2 små auberginer
2 dl Äggvita
1 dl mjölk
Kryddor
 
 
 
 
Tillagning
Stek kycklingen tills den i princip är genonstekt (ingen fara om den inte blir det, då den även kommer tillagas i ugnen). Skiva auberginerna i 3-4mm tjocka skivor och stek dem lätt, tills de fått yta. Varva sedankycklingen med auberginerna i en ugnsfast form. Blanda äggvita, mjölk och kryddor och häll sedan det i formen. Har man ost hemma kan man även strö över lite ost på toppen. Ställ in formen i ugnen i ca 25-30 minuter, på 175 grader.
 
 
 
Näringsvärde för 1 portion.
 
Kcal - 219,2
P - 45,0 
K - 2,7 
F - 2,3 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista