Helt vanliga proteinpannkakor

Idag kände jag att det var dags för helt vanliga proteinpannkakor. Inga nya smakkombinationer, utan bara pannkakor som faktiskt smakar som pannkakor skall göra. Dels för att fantasin var begränsad, samt att det var lite eko i kylen gällande saker som skulle kunna funka i pannkakor. 
Dagen började dock med en "man tar vad man har hemma"-frukost bestående av ägg, sill och hemmagjort fröknäcke; så pannkakorna gjordes till kvällsmat istället. 
Under kvällen har jag även gjort dillchips på zucchini, vilket jag tänkte lägga upp senare i veckan. Det var väldigt gott och mycket lätt att göra.
 
Jag tror att de flesta äter sina pannkakor med sylt, grädde, sirap och/eller nutella, men ända sen jag var liten har vi i min familj ofta haft några andra tillbehör. Ost eller varför inte stekt korv? Det låter kanske inte som någon vinnande kombination, men alla som jag bjudit det på har bekräftat att det fungerar minst lika bra som de ovannämnda alternativen samt att man faktiskt blir lite mer mätt.
Idag blev det dock tyvärr ingen stekt korv, men åtminstone ett par skivor ost! I övrigt var det helt ordinära amerikanska proteinpannkakor, vilket är det recept jag brukar ha som grund.
 
Proteinpannkakor
 
1 rågad dl (40g) Fiber havregryn 
1 Skopa (30g) Proteinpulver - Jag använde Self M.W.A. Naturell
2 tsk Bakpulver
2 msk Mandelmjöl
1 dl Flytande äggvita.
 
 
 
 
Tillagning
Mixa först samman de torra ingredienserna, tills det är finfördelat och havregrynen fått en mjölig konsistens. Tillsätt sedan äggvitorna och mixa igen. Vill man ha fluffigare pannkakor kan men gärna låta smeten stå 5-10 minuter och svälla. Stek på låg värme i ca 40-45 sekunder för ena sidan och sedan 10-15 på andra.
 
 
Följer man LCHF och inte vill använda sig av havregryn kan man öka mängden mandelmjöl (2-3 msk extra) och proteinpulver tills man får önskad konsistens. Man kan även välja bort krusbären och ta extrakt för att få samma smak.
 
 
Näringsvärde för 1 sats
 
Kcal - 408
P - 43,4 
K - 26,5
F - 12,0 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista