Wrap

Jag fick en förfrågan på vad jag käkar när jag kom hem sent och ville ha något mättande, men som samtidigt var nyttigt och gick snabbt att fixa. Jag käkar ganska mycket så vad som är mättande för mig kan i vissa fall vara lite missvisande, men i alla fall, detta stillar min hunger för ett par timmar. När jag har ont om tid och är hungrig så har det senaste tiden blivit hemmagjorda wraps. Tar 3-4 minuter från det att man börjar tillaga tills det att man sitter med maten i handen.
 


Att bara käka detta, skulle dock vara sjukt tråkigt och något torrt, men med fyllning i så är det riktigt gott och till och med jag kan bli mätt på det.
 
Wrap:
3 äggvitor, alt. 1dl flytande äggvita.
1/2 dl fiberhavregryn
1 msk krossade linfrö
1/3 tsk bakpulver
+kryddor (Salt och oregano är att föredra)
 
Blanda alla ingredienser och om du inte är vrålhungrig så mixa gärna med stavmixer 1-2 minuter (det blir en jämnare yta om man mixar det, men jag var för hungrig för att lägga tid på det). Bred sedan ut det i en stekpanna och stek ca 1 minuter/sida. Under tiden det steks så blanda ihop fyllningen. Jag hade stekt kyckling över sen gårdagen (går även bra med tonfisk) så det blandades med lite kvarg, tomat och majs.
Lägg fyllningen på wrapen och rulla ihop, gärna omslaget av folie.
 
Eftersom näringsvärdena önskades är det lika bra att göra det till en vana att skriva in det. Fyllningen beror ju helt och hållet på vad man väljer att fylla det med men för wrapen är det följande:
 
Kcal - 148
P - 12,6
K - 11,1
F - 4,5
 

01:39:59

I början på året, den 5e januari, bestämde jag mig för att "På måndag påbörjas ett 10 veckors träningsprogram inför en halvmara". Jag skulle under 1 timme och 40 minuter. Några månader tidigare var ett tempo under 4:20/km inga problem att hålla i 15 km, så att nu få nästan 5 minter på mig kändes lätt. Jag bestämde mig då för att det ej skulle bli någon alkohol förrän jag kommit under denna utsatta tid, ett par veckor har väl ingen dött av?
 
Så efter ett par vändor av halsfluss i december och några andra dåliga bortförklaringar gav jag mig ut. På programmet stod 8km i behagligt tempo. Men vad innebär behagligt tempo när man hela tiden har löpare i spåret som man kan jaga? Att koppla bort tävlingsmänniskan i mig blev mindre lyckat och jag försökte vinna över så många som möjligt, även om de inte ens visste att det var någon tävling. 
 
Efter några intensiva kilometer gör det ont lite här och var men det hör till när man haft uppehåll, samt att orden från en gammal idrottslärare ekade varje gång jag satte ned foten, "Smärta är bara vekhet som lämnar kroppen". Jag sprang klart min runda och tydligen var jag fylld av vekhet som ville ut, för även de två följande passen senare i veckan smärtade om än något värre. Resultatet av dessa tre löppass blev två löparknä, alltså ingen löpning den närmsta tiden. Utan istället rehab följt av lugn upptrappning.
 
Nu lite mer än 20 veckor senare kan jag dock konstatera att skadan kanske gynnat mig något i träningssyfte, jag hade ju bestämt att det ej skulle drickas någon alkohol förrän jag klarat mitt utsatta mål. Jag tvingades hitta alternativ till träningen vilket ledde mig in på en mer helhjärtad satsning på träningen. Visst vore det gott med ett glas rött, eller en rökig whiskey men att både se och känna resultat väger upp en fredagsfylla. 
 
Summa sumarum: Min idrottslärare hade rätt, åtminstone delvis. Kanske bör man lyssna lite mer på kroppen än vad jag gjorde och känna sina begränsnignar, men å andra sidan måste vekheten ha försvunnit då hittade alternativ istället för att ge upp. Alltså; fortsätt kämpa även om det inte alltid går som man tänkt sig, till slut kommer resultaten. Själv är åter i full gång med löpningen och Malmö halvmarathon är inplanerat den 10 augusti. 
 
//Andersson

Nytt tidsfördriv

Uppsatsen är granskad en sista gång innan inlämning och idag påbörjades mitt nya jobb som handläggare, i Simrishamn. Att jag hamnade i Simrishamn var dock något otippat, men det kommer säkerligen gå bra och det verkar vara trevliga kollegor :) samt att Österlen är en fin bit av Skåne, åtminstone nu under sommarhalvåret. 

Nackdelen är dock att jag har en del tid på tåget. Under sommaren kommer jag vara tillfällig Ystadsbo då jag kommer bo en del hos Christian och spara nästan två timmar/dag :) - Det blir kollektiv i lightversion, vilket faktiskt ska bli riktigt kul.

Att jag skulle börja blogga tror jag hade ungefär lika höga odds som att jag skulle börja jobba i Simrishamn. Hur som helst, trots att jag bara pendlar mellan Ystad och Simrishamn så innebär det en del tid på tåget. Så jag tänkte att detta kunde bli ett kul och annorlunda tidsfördriv som jag kan sysselsätta mig med, när jag ändå bara sitter och tittar på rapsfälten som svischar förbi. Jag är väl inte helt överens med mig själv om vad jag ska skriva om, men då jag just nu fyller mina dagar med jobb, mat, träning, experimentering i köket (skapa nya recept), samt försöker vara så social som möjligt; så tror jag det kommer bli de delarna som även kommer fylla upp denna blogg. 

 

//Andersson

 

 

 

 

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista