Ugnspannkaka á la Robin

Har använt mig av proteinpulver i flera av de tidigare recepten som jag lagt upp, men eftersom det är många som inte har det hemma ville jag dela med mig av ett proteinrikt recept som är fritt från alla pulver, utom bakpulver och kanel ;)
 
Det är inte alltid man har tid att tillaga något avancerat, utan då hellre föredrar något som mer eller mindre tillagar sig själv. Detta recept tar bara fåtal minuter att röra samman sedan kräver ugnspannkakan endast tillsyn ett par gånger. Jag gillar kanel därav hällde jag i det, men man kan säkerligen krydda med något annat också.
 
Ugnspannkaka (2 pers)
 
1 dl Mjölk
2,5 dl Fiberhavregryn
2-3 tsk Kanel
6 msk Kvarg
4 st Ägg M/L
1 tsk Bakpulver
1 msk Stevia strö (kan uteslutas, men passade bra med kanelen)
1 nypa Salt
 
*Jag mosade några jordgubbar och blandade ned dem i kvarg, vilket passade bra som tillbehör.
 
 
 
 
 
Tillredning
Blanda samman alla ingredienserna och låt dem stå och dra i ca 5 minuter. Häll upp i en ugnsform, jag använde en rund form med ca 25 cm Ø. Ställ in i ugnen i 20 minuter på 200 grader. För att få fin yta avslutade jag med ett par minuter med grilleffekt.
 
Näringsvärde för hela satsen
- Kolhydraterna från stevia strö är borträknade, då de ej påverkar insulinet 
 
Kcal - 813 
P - 61,0 
K - 64,7 - Ytterligare 15,0 stevia 
F - 32,2 
 
 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista