Midsommarfrukost och ett nyttigare alternativ till Ris á la Malta

Högtider resulterar inte bara i massa mat under firandet, utan även dagen efter när man ska käka upp alla rester. Så efter en sen kväll och bristande ork för att fixa frukost, känns det helt okej att vakna upp och inse att man har en välfylld kyl med massa godsaker.
Gårdagen bjöd på midsommarfirande med några av de närmsta och trots ett tidigt manfall blev det en riktigt trevlig kväll :)
 
Ris á la Malta kanske mest förknippas med julbordet och inte midsommarmaten, men funkar perfekt för att få användning av den överblivna grädden. Dock blev det inte "vanliga" ris á la Maltan, utan ett alternativ som enligt mig är bra mycket godare! och även lite nyttigare.
 
Ris á la Malta (1port.)
 
1,5 dl Lätt keso
3 msk Vispad grädde
1/3 Skopa Proteinpulver - M.W.A. Vanilj
 
 
 
 
Börja med att blanda samma alla ingrediernserna - Klart!
Jag käkade även några jordgubbar till, vilket gjorde det hela ännu bättre.
 
*För smakens skull går det lika bra att använda sig av vaniljpulver eller vaniljarom, istället för proteinpulver.
 
 
Näringsvärde för 1 port. 
 
Kcal - 220
P - 28,3 
K - 7,0
F - 8,8

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista