Krämig mangogröt

Att käka vanlig havregrynsgröt är enligt mig ingen särskilt spännande matupplevelse. Dagens tips kanske inte heller är särskilt spännande men åtminstone en variation på den gamla klassikern.
 
När jag igår gjorde proteinpannkakor med smak av Mango, så glömde jag lägga in resterande mango i frysen vilket resulterade i att allting tinade. Eftersom jag inte kommer vara hemma på hela veckan så tänkte jag att det var lika bra att nyttja den till frukost idag. 
Å jag måste säga det, att mango överraskar positivt i matlagningen. Det är bra mycket godare med mangosmak i andra rätter än att bara käka mangon som den är.
 
Krämig mangogröt (1 port.)
1 dl Fiberhavregryn
1 dl Mango
1 msk Krossade linfrö
1,5 dl vatten
 
 
Tillagning
Blanda ihop alla ingredienserna i en djup tallrik (eftersom det kokar i mikron är det att föredra med höga kanter så det ej kokar över). Ställ in i mikron på maxeffekt i ca 3-3,5 minuter, beroende på vilken konsistens man önskar.
Gröten i sig blir ganska söt i smaken, så jag tog några skedar kvarg till för att balansera smaken, samt för att höja proteinhalten något.
 
 
Näringsvärde för 1 portion
 
Kcal - 236
P - 7,5
K - 33,2
F - 5,9

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista