Kladdig chokladkaka i mikron

Önskningar har kommit på att jag ska göra en proteinrik kladdkaka, vilket är kul så fortsätt gärna komma med förslag på saker som jag kan göra om. Allt från mat till dessert.
Jag har dock inte riktigt hunnit testa göra en stor version av denna kladdkaka ännu (hoppas jag får tid till det senare i veckan), men receptet nedan är lagom för 1 person och det går på bara några få minuter.
Denna gång gjorde jag med mint/choklad smak på proteinpulvret så hela kakan smakade after eight, men för att få mer "äkta" kladdkaka passar det såklart bäst med ren chokladsmak.
 
Kladdkaka i mikron (1 port.)
 
1 skopa (30g) Proteinpulver - (Jag använde) Self M.W.A. Mint/Choklad
1 rågad tsk kakao
1/2 msk Stevia strö
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
 
 
 Måste återigen påpeka att jag inte är någon mästare på att fotografera men gott blev det!
 
 
 
Tillagning
Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt sedan vatten och rör om igen. Ställ in i mikron i ca 40-45 sekunder (beroende på skålens djup). Då kakan reser sig snabbt måste man vara beredd på att pausa och låta den sjunka ihop något, mikra sedan resterande tid tills den fått lagom konsistens. 
 
Jag blandade lite keso och vaniljarom till.
 
 
Näringsvärde för 1 kaka 
- Kolhydraterna från Stevia strö är borträknade, då de ej påverkar insulinet 
 
Kcal - 140 
P - 26,4 
K - 3,4 (med Stevia 8,4)
F - 1,5 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen Matklubbens Topplista